GroenLinks maakt zich hard tegen stagediscriminatie en zet zich in voor inclusie

Tijdens de raadsvergadering op 15 december werd in de gemeenteraad van Nieuwegein gesproken over het inclusiebeleid in de stad. Nieuwegein wil een stad zijn waar iedereen zich veilig voelt en veilig zichzelf kan zijn. Dat betekent dat de gemeente zich daar actief voor moet inzetten, het voorstel dat werd aangenomen geeft daar richting aan. GroenLinks- fractievoorzitter Alma Feenstra: “Voor GroenLinks betekent dat we bij inclusiebeleid niet de nadruk leggen op de afwijking. Echt inclusief zijn we pas als het basisgevoel er één is van het erkennen en waarderen van de verschillen. En de overtuiging dat iedereen ergens in beperkt is. Want dat emancipeert!”

GroenLinks diende samen met de VSP, De Unie, D66, PvdA, Lokale Vernieuwing en de VVD een amendement in te zorgen dat er meer aandacht komt om stagediscriminatie tegen te gaan. Stagediscriminatie is het minder kansen geven aan stagiairs vanwege hun afkomst, leeftijd of beperking. In een MBO-stad als Nieuwegein is hier geen ruimte voor. Het amendement werd met ruime meerderheid aangenomen.

Inclusief beleid start bij de gemeente en hoort een plek te hebben in al het beleid. “Als je vindt dat iedereen gelijke kansen verdient, moet je dat écht laten blijken in alles wat je doet,” zegt Alma Feenstra, “daarom dienden we vanavond ook daarop een motie in.” In de motie roept GroenLinks, samen met D66, VVD en de Unie het college op om in al het beleid nadrukkelijk oog te hebben voor inclusie. Ook deze motie werd aangenomen.

Alma Feenstra

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk